Onze sponsor:

Review:

28 maart 2019 | Niels Laan | Qubino, Inbouwdimmers

Qubino Flush Dimmer (ZMNHDD1)

Je kunt op verschillende manieren een lamp op afstand aansturen. We gaan kijken naar de Qubino Flush Dimmer die je achter je bestaande schakelmateriaal kunt inbouwen.

Met deze Qubino Flush dimmer kun je op afstand een lamp aan/uitzetten. En, zoals de naam al doet vermoeden, je er een lamp mee kunt dimmen. Hij doet dit door middel van de Z-Wave Plus protocol. Naast het aansturen van de lamp kun je het totaal verbruik en huidig verbruik inzichtelijk krijgen. Daarnaast heeft hij de mogelijkheid om een externe thermometer aan te sluiten. 

Deze dimmer maakt gebruik van MOSFET techniek. Hierdoor moet het dimmen van LED verlichting geen problemen geven. Uiteraard kun je er ook een ouderwetse gloeilamp en halogeen verlichting op aansluiten.

Dit aansluiten moet overigens met een drie draadsysteem gebeuren. Er moet dus in je wcd een blauwe draad aanwezig zijn. 

Old skool

De bediening van deze module kan dus via de domotica controller. Maar je kunt hem ook bedienen via een normale wandschakelaar. Wil je alle dim mogelijkheden krijgen dan is het aan te raden om een pulsschakelaar te gebruiken. Je krijgt dan de mogelijkheid om de knop ingedrukt te houden om het dim niveau te bepalen. Er zijn tevens 2 inputs aanwezig om extra schakelaars/sensoren aan te sluiten.

Ieniemienie

Qubino beweert dat deze dimmer de kleinste ter wereld is. Daar zouden ze best gelijk in kunnen hebben, want hij is maar  41,8 x 36,8 x 15,4 mm groot. Daarnaast heeft Qubino bijna geen onnodige behuizing om de printplaat heen gebruikt. Hierdoor heb je dus de maximale ruimte in je inbouwdoos.

Wat krijg je:

- Qubino Dimmer
- Handleiding

Uiterlijk:

Grootte:

Inbouwdiepte (40mm/50mm)

Wij zullen deze dimmer gaan installeren op de volgende controllers:

Homey by Athom
Zipato Zipatile
Fibaro Homecenter 2
Vera Plus
Domoticz (ism de Aeon Labs USB Z-Wave stick)
Home Asssitant (ism de Aeon Labs USB Z-Wave stick)

Dit product is te koop voor:


€ 60
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Inbouwdimmers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.