Onze sponsor:

Review:

28 maart 2019 | Niels Laan | Qubino, Inbouwdimmers

Qubino Flush Dimmer (ZMNHDD1)

Conclusie:

Met de Qubino Flush Dimmer kun je op een mooie manier je lampen aan- en uitzetten en dimmen. Je bouwt hem in achter je bestaande schakelmateriaal. Hierdoor is hij onzichtbaar en blijft de oude vertrouwde wandbediening werken. Door zijn geringe afmetingen (kleinste op de markt) past hij wat gemakkelijker in je inbouwdoos. Met een beetje duw en trek werk kun je hem zelfs in een 40mm doos krijgen.

Als extraatje kun je het totaal verbruik en het huidige verbruik inzien. Er is tevens een mogelijkheid aanwezig om een externe temperatuursensor aan te sluiten. Hij werkt via de draadloze Z-Wave plus protocol. De standaard bediening werkt prima met de door ons getest controllers. Wat niet zo goed werkt is de mogelijkheid om extra schakelaars aan te sluiten. Bij de ene deed dit het wel en bij de andere helemaal niet.

Wij hebben wat verschillende typen LED lampen getest, en deze deden het allemaal zonder te flikkeren. Wat wel opvallend is dat het bereik van je dim mogelijkheid wat minder wordt. Maar dit is wel vaker aan de hand met LED verlichting. Je kunt overigens maximaal 200W aansluiten op deze module.

Als laatste wil ik melden dat je blauwe draad (3 draads) nodig hebt om deze module aan te sluiten. Er is wel een manier om met 2 draden te werken maar dit is niet een super veilige manier. Wil je goed gebruik kunnen maken van de dim mogelijkheden via de wandschakelaar? Dan zul je een pulsschakelaar moeten aansluiten.

Hij is te koop voor € 56,60 via onze partner wat hem net even wat gunstiger geprijsd maakt dan de Fibaro variant.

Prijs
Klein formaat
Mogelijkheid tot extern temperatuur sensor

3 draden nodig (blauw/NUL)

Getest met:
Homey, Firmware 2.0.3, Qubino APP: 2.0.10 (Beta)
ZipaTile, firmware 1.1.38
Fibaro HC2, firmware 4.104
Vera Plus, firmware 1.7.2414
Domoticz, firmware 4.9700
Hass, firmware 0.84.2

Reactie plaatsen:

Uw reactie kon helaas niet worden verwerkt. Probeer het later nogmaals.
Uw reactie is opgeslagen. Zodra deze is goedgekeurd krijgt u hiervan bericht.

Dit product is te koop voor:


€ 60
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Inbouwdimmers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.