Onze sponsor:

Review:

28 maart 2019 | Niels Laan | Qubino, Inbouwdimmers

Qubino Flush Dimmer (ZMNHDD1)

Installatie via de Homey:

Je kunt deze dimmer toevoegen door de Homey APP op te starten en naar het apparaten gedeelte te gaan. Vervolgens druk je op het plusje rechtsboven en zoek je de Qubino Flush Dimmer op. Let op dat je de goede versie pakt (in ons geval de ZMNHDD1). Mocht je de APP nog niet geïnstalleerd hebben dan moet je dit eerst doen. Vervolgens voorzie je module van stroom of druk je 3x op het knop aan de achterkant van de module. Als je hem al hebt ingebouwd dan kun je ook 3x snel achterelkaar de aangesloten wandschakelaar indrukken.

Hij werd netjes gevonden en zie hem op mijn dashboard verschijnen. Ik kan hem aan/uitzetten, dimmen en zie het totaal en huidige energie verbruik. Ik zie ook een temperatuursensor, maar deze toont uiteraard niks omdat ik deze niet heb aangesloten.

Installatie schermen:

Configuratie:

Voorbeeld flow:

Qubino 2de input (l2)

Deze Qubino heeft de mogelijkheid om 2 extra schakelaars aan te sluiten. Helaas is dit geen kwestie van plug 'n play. Je zult eerst de module moeten toevoegen op de normale manier. Hierna moet je parameter 100 op 9 zetten. Hiermee geef je aan dat ipv de standaard bewegingsmelder een binaire schakelaar kan worden aangesloten. Verwijder hierna de module weer uit de Homey en voeg hem weer opnieuw toe. Nu zie je een extra schakelaar verschijnen op het dashboard.

Helaas kan ik deze 2de schakelaar niet gebruiken. Je zou hiermee bv een scene kunnen opstarten, maar dit geeft geen enkele reactie.

Dit product is te koop voor:


€ 60
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Inbouwdimmers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.