Onze sponsor:

Review:

28 maart 2019 | Niels Laan | Qubino, Inbouwdimmers

Qubino Flush Dimmer (ZMNHDD1)

Installatie via Home assistent:

Je kunt het toevoegen starten door naar de configuratie te gaan en hierna op Z-Wave te klikken. Vervolgens klik je op "add node secure" om het toevoegen te starten. HASS geeft een zeer korte melding dat het toevoegen is gestart. Hierna moet je zorgen dat op de module de toevoegen modus wordt gestart. Dit kun je doen door hem van stroom te voorzien of door 3x het "B" knopje op de module snel achter in te drukken.

Ik zie van de schakelaar het huidig verbruik en het totaal verbruik. Helemaal compleet dus en hij werkt ook op de gestuurde commando's. Ik zie ook de parameters netjes verschijnen. Hiermee kun je een aantal zaken op de module zelf regelen. Zoals hoe vaak er een energie rapport moet worden gestuurd. Handig dat dit er allemaal in staat.

Installatie schermen:

Configuratie:

Dashboard:

Flow opties:

Voorbeeld flow:

Indien de Qubino Dimmer wordt aangezet dan moet een andere Qubino dimmer ook aangezet worden.

Qubino 2de input (l2)

Deze Qubino heeft de mogelijkheid om 2 extra schakelaars aan te sluiten. Helaas is dit geen kwestie van plug 'n play. Je zult eerst de module moeten toevoegen op de normale manier. Hierna moet je parameter 100 op 9 zetten. Hiermee geef je aan dat ipv de standaard bewegingsmelder een binaire schakelaar kan worden aangesloten. Verwijder hierna de module weer uit de HASS en voeg hem weer opnieuw toe. Nu zie je een extra schakelaar verschijnen op het dashboard en ik kan ze bedienen.

Dashboard:

Dit product is te koop voor:


€ 60
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Inbouwdimmers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.