Onze sponsor:

Review:

28 maart 2019 | Niels Laan | Qubino, Inbouwdimmers

Qubino Flush Dimmer (ZMNHDD1)

Installatie via de Vera (Plus/Edge):

Volgende controller waar we de module op gaan testen is de Vera. Als eerste log je in op de Vera en ga naar je apparaten gedeelte. Vervolgens klik je op "add device" en zoek je hem op Qubino Dimmer op. Hij werd netjes gevonden bij de apparaten. Hierna is het kwestie van hierop klikken en de diversen stappen te volgen. Als het aftellen is begonnen voorzie je de dimmer van stroom. Hij wordt dan automatisch gevonden. Mocht dit niet het geval zijn druk dan 3x op de toevoegen knop aan de voorkant van de module. Hij werd hierna netjes gevonden en toegevoegd en zie hem verschijnen op het dashboard.

Installatie schermen:

Configuratie:

Dashboard:

Scene opties:

Voorbeeld scene:

Qubino 2de input (l2)

Deze Qubino heeft de mogelijkheid om 2 extra schakelaars aan te sluiten. Helaas is dit geen kwestie van plug'n play. Je zult eerst de module moeten toevoegen op de normale manier. Hierna moet je parameter 100 op 9 zetten. Hiermee geef je aan dat ipv de standaard bewegingsmelder een binaire schakelaar kan worden aangesloten. Verwijder hierna de module weer uit de Vera en voeg hem weer opnieuw toe. Nu zie je een extra schakelaar verschijnen op het dashboard maar helaas kan ik hem niet bedienen. Dit lijkt dus niet goed te werken.

Dit product is te koop voor:


€ 60
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Inbouwdimmers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.