Onze sponsor:

Review:

01 november 2019 | Niels Laan | Eco-DIM, Inbouwdimmers

Eco-DIM. 07

Installatie via de ZipaTile/ZipaBox:

We gaan deze Eco-DIM ook toevoegen aan de Zipatile. Wij hebben geen Zigbee module in de Zipatile dus we gaan hem als Z-Wave toevoegen. Dit kun je doen door eerst de dimmer in te bouwen. Als eerste stap zorg je dat de stroom van de betreffende wandcontactdoos is gehaald. Een schok willen we natuurlijk niet. Vervolgens haal je de oude wandschakelaar eruit en plaats je de Eco-DIM weer terug. Er wordt een schema meegeleverd zodat je precies kunt zien waar welk draadje in moet. De dimmer gebruikt een 2 draden systeem dus je hoeft geen nieuwe draden te trekken. Als je klaar bent wacht dan nog even met het terug zetten van de stroom en het vast schroeven van het geheel.

Het is namelijk gemakkelijker om de dimmer eerst toe te voegen. Dit doe je door in te loggen op de Zipatile en naar het apparaten gedeelte te gaan. Je klikt vervolgens op "add new device" en hierna op Z-Wave. De Zipatile zal de dimmer eerst resetten/verwijderen dus de volgende stap is de dimmer van stroom te voorzien zodat dit kan gebeuren. Er gebeurde bij mij helaas niks maar als je 4x achter elkaar op het knopje aan de voorkant drukt dan start je het toevoegen ook. Hij werd hierna gereset en drukte ik nogmaals 4 keer op het knopje om hem daadwerkelijk toe te voegen.

Als ik bij mijn apparaten kijk zie ik hem ook staan en als ik hem bedien reageert de dimmer ook. Dus helemaal goed. Laatst stap is natuurlijk het geheel weer dicht schroeven.

Installatie schermen:

Configuratie:

Dashboard:

Dimmer en Aan/uit

Rule creator opties:

Als je een regel gaat maken krijg je onderstaande opties tot je beschikking.

Voorbeeld regel:

Ik wil graag dat als er beweging is in de hal, en de lux is lager dan 3, dat dan de Eco dim wordt aangezet.

Dit product is te koop voor:


€ 140
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwdimmers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.