Onze sponsor:

Review:

01 november 2019 | Niels Laan | Eco-DIM, Inbouwdimmers

Eco-DIM. 07

Installatie via Home Assistant:

We gaan deze Eco-DIM ook toevoegen aan HASS welke wij geïnstalleerd hebben op een Raspberry PI3 met een Aeon Labs Z-Wave USB stick. Wij gaan hem dus als Z-Wave toevoegen, dus zorg dat het schakelaartje aan de voorkant van de dimmer op Z-Wave staat.

Als eerste stap zorg je dat de stroom van de betreffende wandcontactdoos is afgehaald. Wel zo fijn dat we dan in ieder geval geen schok krijgen. Vervolgens haal je de oude wandschakelaar eruit en plaats je de Eco-DIM weer terug. Er wordt een schema meegeleverd. De dimmer gebruikt een 2 draden systeem dus je hoeft geen nieuwe draden te trekken. Als je klaar bent wacht dan nog even met het terug zetten van de stroom en het vastschroeven van het geheel.

Het is namelijk gemakkelijker om de dimmer eerst toe te voegen. Dit doe je door in te loggen op HASS via je browser en naar je configuratie en hierna naar Z-Wave te gaan. Vervolgens klik je op "add node" om het toevoegen te starten. HASS geeft een zeer korte melding dat het toevoegen is gestart. Je voorziet hierna de dimmer van stroom. Er lijkt niks te zijn gebeurd maar na het  openklappen van het nodes menuutje zie ik de Dimmer staan.

Mocht het toevoegen niet werken dan kun je 4x achter elkaar op het knopje aan de voorkant drukken dan start je het toevoegen ook. De LED zal trouwens eerst gaan knipperen en hierna vol branden om aan te geven dat het toevoegen is gelukt.

Als ik bij mij apparaten kijk zie ik hem ook staan en als ik hem bedien reageert de dimmer ook. Dus helemaal goed. Laatste stap is natuurlijk het geheel weer dichtschroeven.

Installatie schermen:

Node info:

Dashboard:

Voorbeeld flow:

Als de Eco-Dim wordt aangezet dan ook de hal lamp aanzetten.

Dit product is te koop voor:


€ 140
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwdimmers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.