Onze sponsor:

Review:

01 november 2019 | Niels Laan | Eco-DIM, Inbouwdimmers

Eco-DIM. 07

Installatie via Domoticz:

We gaan deze dimmer ook toevoegen aan de open source oplossing van Domoticz. Hier gaan we hem als Z-Wave toevoegen via de Aeotec Z-Wave USB Stick. Zorg als eerste dan je de oude wandschakelaar verwijderd nadat je de stroom eraf hebt gehaald. Sluit hierna de draden aan volgens het bijgeleverde schema en wacht nog even met het terug zetten van de stroom.

Je kunt beter eerst inloggen op Domoticz en naar en naar het menu item "setup" en hierna naar "hardware" gaan. Vervolgens klik je op setup van de Aeon Labs controller en ga je naar include node (aan de rechterkant). Voorzie hierna de dimmer van stroom. Hij werd vrijwel direct gevonden en zie een aan- en uit schakelaar en ik kan het dimniveau bepalen.

Mocht het toevoegen overigens niet lukken dan moet je even de "reset" knop aan de voorkant 4x snel achter elkaar indrukken. Als laatste wil ik nog melden dat de LED op de dimmer een aantal keren gaat knipperen en gaat branden als het toevoegen is gelukt.

Schroef hierna alles dicht en geniet van de mogelijkheden.

Installatie schermen:

Dashboard:

Dimmer en aan/uit

Voorbeeld event:

Als ik de Eco-DIM aanzet dan moet ook de lamp in de hal aan.

Dit product is te koop voor:


€ 140
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwdimmers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.