Onze sponsor:

Review:

01 november 2019 | Niels Laan | Eco-DIM, Inbouwdimmers

Eco-DIM. 07

Als eerste gaan de we de dimmer aansluiten en zorgen we dat de stroom van de bestaande wandschakelaar wordt afgehaald. Schroef de bestaande wandschakelaar los en sluit de dimmer aan volgens het bijgeleverde schema. Zorg dat het schakelaartje op Z-Wave staat, want we gaan hem als Z-wave toevoegen. Als je klaar bent wacht dan nog even met het terug zetten van de stroom en het vastschroeven van het geheel. Deze dimmer heeft namelijk een "auto inclusion" mogelijkheid welke een bepaalde tijd beschikbaar is. Dus je kunt beter eerst de Homey APP opstarten.
Je gaat vervolgens naar apparaten en klikt op het plusje rechts bovenin. Hierna zoek je de Eco dimmer op en klik op de Z-wave versie. Vervolgens zet je de stroom op de dimmer en zal hij gevonden worden. Helaas was dit bij ons niet het geval, maar je kunt ook via het knopje aan de voorkant het toevoegen starten. Dit kun je doen door hem 4x snel achter elkaar in te drukken. De LED aan voorkant van de module zal gaan knipperen en hierna rood branden om aan te geven dat het toevoegen is gelukt. Hij werd nu direct gevonden en ik zie hem bij mijn apparaten. Mocht dit trouwens niet lukken dan kun je ook nog proberen om het knopje 2x achter elkaar in te drukken.

Als laatste stap schroeven we de wandschakelaar weer dicht.

Installatie schermen:

Configuratie/bediening:

Apparaten:

Flow opties:

ALS:

EN:

DAN:

Flow voorbeeld:

Als de zon onder gaat dan met de Eco-DIM aangezet worden.

Dit product is te koop voor:


€ 140
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwdimmers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.