Onze sponsor:

Review:

01 november 2019 | Niels Laan | Eco-DIM, Inbouwdimmers

Eco-DIM. 07

Installatie via de Fibaro Home Center 2:

De volgende controller waarbij wij de Eco-DIM gaan toevoegen is de FIbaro Home Center 2. Deze controller ondersteund alleen de Z-Wave protocol dus zetten het schakelaartje aan de voorkant van de dimmer op Z-Wave. 

De volgende stap is het verwijderen van de oude schakelaar. We willen natuurlijk geen rechtopstaand haar dus zorgen we weer dat de stroom uitgeschakeld wordt. Hierna schroeven we de boel los en schroeven de dimmer weer vast volgens het bijgeleverde schema. Hij maakt gebruik van 2 draadsysteem dus je hoeft geen nieuwe draden te trekken. Als je klaar bent wacht dan nog even met het terug zetten van de stroom en het vastschroeven/dicht maken van het geheel.

We gaan namelijk eerst de toevoegen procedure starten op de HC2. Dit doe je door in te loggen en naar je apparaten te gaan. Klik vervolgens op "add device" en voorzie de dimmer van stroom. Volgens de handleiding zou hij meteen gevonden moeten worden maar dit is helaas niet het geval. Er is nog een andere manier op het toevoegen op te starten en dit is om 4 achter elkaar het reset knopje in te drukken. Toen ik dit gedaan had werd hij direct gevonden en ik zie hem bij mijn apparaten. Dit geeft de dimmer aan doordat de LED eerst knippert en dan blijft branden. 

De laatste stap is om alles weer dicht te maken en te genieten van het draadloos schakelen :)

Installatie schermen:

Configuratie:

Apparaten:

Dimmer en aan/uit schakelaar

Voorbeeld scene:

In de voorbeeld scene maak ik gebruik van een lichtmeter en de Eco-DIM. Als de lichtmeter onder 0 lux komt dan wil ik dat de Eco-DIM aangezet wordt.

Dit product is te koop voor:


€ 140
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwdimmers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.