Onze sponsor:

Review:

01 november 2019 | Niels Laan | Eco-DIM, Inbouwdimmers

Eco-DIM. 07

Installatie via de Vera (Plus/Edge):

We hebben deze dimmer nu succesvol toegevoegd aan 2 controllers dus we pakken de 3de erbij: de Vera Plus. Deze controller ondersteund zowel Zigbee als Z-Wave. Wij gaan hem als Z-Wave variant toevoegen, zorg dus dat het schakelaartje op Z-Wave staat aan de voorkant van de dimmer. 

De eerst stap is om te zorgen dat we de stroom van de bestaande wandschakelaar afhalen. Hierna schroef je deze los en sluit je de dimmer aan volgens het bijgeleverde schema. Als je klaar bent wacht dan nog even met het terug zetten van de stroom en het vastschroeven van het geheel. 

Deze dimmer heeft namelijk een "auto inclusion" mogelijkheid welke een bepaalde tijd beschikbaar is. Dus je kunt het beste eerst inloggen op de Vera. Je gaat vervolgens naar apparaten en klikt "add new device". Hierna zoek je de Ecodimmer op, helaas werd hij niet gevonden maar geen nood we gaan hem gewoon als "generic z-wave" toevoegen. Dit zou geen probleem moeten zijn aangezien deze dimmer weinig toeters en bellen heeft. 

Na een paar keer "next" te hebben geklikt voorzien we de dimmer van stroom en zal hij gevonden worden. Helaas was dit bij ons niet het geval, maar je kunt ook via het knopje aan de voorkant het toevoegen starten. Dit kun je doen door hem 4x snel achter elkaar in te drukken. De LED aan voorkant van de module zal gaan knipperen en hierna rood branden om aan te geven dat het toevoegen is gelukt. Hij werd nu direct gevonden en zie hem bij mijn apparaten. Mocht dit trouwens niet lukken dan kun je ook nog proberen het knopje 2x achter elkaar in te drukken. Toen ik de dimmer wilde bedienen vanaf mijn dashboard gaf de dimmer direct een error. Het vreemde was dat hij wel schakelde en de error na een tijd verdween.

Als laatste stap schroeven we de wandschakelaar weer dicht. 

Installatie schermen:

Configuratie:

Apparaten:

Dimmer en aan/uit

Voorbeeld scene:

Ik wil graag als de zon ondergaat dat de Eco Dim wordt aangezet.

Dit product is te koop voor:


€ 140
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwdimmers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.