Onze sponsor:

Review:

01 november 2019 | Niels Laan | Eco-DIM, Inbouwdimmers

Eco-DIM. 07

Installatie via de Philips HUE:

Last but not least voegen we de dimmer toe aan de Philips HUE controller. Deze controller maakt van de Zigbee protocol gebruik dus we zorgen dat het schakelaartje aan de voorkant van de dimmer op Zigbee staat. 

We schroeven vervolgens de bestaande wandschakelaar los, vergeet uiteraard niet de stroom eraf te halen. We halen de draden los en sluiten de Eco-DIM aan via het bijgeleverde schema. 

Als je klaar bent wacht dan nog even met het terug zetten van de stroom en het vast schroeven van het geheel. Het is namelijk gemakkelijker om de dimmer eerst toe te voegen. Dit doe je door in te loggen op de Philips HUE APP en naar settings en lamp setup te gaan. Druk vervolgens op "add light" en druk op "search". Hierna voorzie je de lamp van stroom. Volgens de handleiding zou hij dan direct gevonden moeten worden maar dit is niet het geval. We resetten hierom eerst de dimmer door 4x achter elkaar op het reset knopje te drukken. De LED zal dan oplichten en op deze manier werd de dimmer wel toegevoegd.

Als ik heb gecontroleerd of de dimmer ook via de wandschakelaar werkt schroef ik het geheel dicht.

Installatie schermen:

Configuratie:

Dashboard en bediening:

Je krijgt een dimmer en een aan/uitschakelaar. Je kunt tevens de kleur veranderen maar dit werkt uiteraard niet.

Voorbeeld scene:

Ik wil graag dat om 07:20 dat de Eco-DIM  aangaat (om een wake light te simuleren).

Dit product is te koop voor:


€ 140
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwdimmers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.