Onze sponsor:

Review:

01 november 2019 | Niels Laan | Eco-DIM, Inbouwdimmers

Eco-DIM. 07

Conclusie:

Met de Eco-DIM. 07 kun je op afstand een lamp aan- of uitzetten en zoals de naam al doet vermoeden is hij ook te dimmen. Dit dimmen gaat door middel van een draaischakelaar en gaat lekker vloeiend. Deze eigenschap maakt hem redelijk uniek omdat er bij andere modules vaak gebruik wordt gemaakt van een drukknop.

Andere unieke eigenschap is dat hij zowel via Zigbee als met de Z-Wave protocol werkt. Ze kunnen niet te gelijk gebruikt worden maar je hebt wel de vrijheid om te kiezen welke optie voor jouw situatie het beste werkt.

De dimmer vervangt je bestaande wandschakelaar en je bouwt hem hier achterin. Hierdoor is hij onzichtbaar en kun je hem ook nog gewoon bedienen via een wandschakelaar. De Eco-DIM ondersteunt verschillende schakelmateriaal hierdoor kun je hem naadloos aansluiten op je andere schakelmateriaal.

Op de door ons geteste controllers werkt hij goed en de met onze geteste lampen (Ikea/Philips gloeilamp) dimt hij mooi vloeiend.

Als ik toch een minpunt moet opnoemen dan is dat de prijs en dat hij geen energie meting heeft. Dit laatste is natuurlijk geen grote ramp. Hij kost namelijk € 139,95 en dit maakt hem niet de goedkoopste oplossing.

Zigbee en Z-Wave ondersteuning
Draaiknop voor dimmen
aan de buitenkant niet zichtbaar dat je een slimme lamp hebt

Prijs
Geen energie meting

Eindoordeel

7,0

Getest met:
Homey, Firmware 3.0, APP: 3.0.1.417
ZipaTile, firmware 1.1.38
Fibaro HC2, firmware 4.170
Vera Plus, firmware 1.7.2414
Domoticz, firmware 4.10717
HASS, firmware 0.98.2
Philips Hue
Trust Z1
Ikea

Wij willen Eco-Dim bedanken voor het beschikbaar stellen van deze dimmer:

Dit product is te koop voor:


€ 140
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwdimmers