Onze sponsor:

Review:

01 november 2019 | Niels Laan | Eco-DIM, Inbouwdimmers

Eco-DIM. 07

Installatie via de Trust z1 controller:

Deze volgende controller met welke wij de Eco-DIM mee gaan testen is de Trust Z1. Deze gateway werkt alleen via Zigbee. Dus de eerste stap is om te zorgen dat de schakelaar op de Eco-DIM op Zigbee staat. Hierna haal je stroom van de bestaande wandschakelaar af en zorg je dat de draden los zijn. Sluit vervolgens de Eco-DIM weer aan volgens het bijgeleverde schema. Als je klaar bent wacht dan nog even met het terug zetten van de stroom en het vastschroeven van het geheel. 

Start eerst de Trust Home APP op en ga naar de kamer waar je de dimmer wilt toevoegen. Vervolgens druk je op het plusje rechtsboven en selecteer: andere product en hierna Zigbee light dimmable. Het toevoegen zal starten als je op de "connect" knop hebt gedrukt. Vervolgens voorzie je de dimmer van stroom. Als niks ontploft is zal hij de module vinden en toevoegen volgens de handleiding.
Helaas gebeurde dit bij mij niet. Om hem toch toegevoegd te krijgen reset ik de module eerst even. Dit kun je doen door 4x de reset knop aan de voorkant in te drukken. Het LEDje aan de voorkant zal gaan knipper. Hierna werd hij wel gevonden en ik kan hem bedienen.

Als laatste stap schroef ik alles weer dicht.

Installatie schermen:

Dashboard:

Voorbeeld scene:

Voor de voorbeeld regel wil ik laten zien dat als de zon ondergaat, dat de Eco-DIM wordt aangezet. Dit kun je regelen met het "rule"  gedeelte. Zie onderstaande schermen.

Dit product is te koop voor:


€ 140
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwdimmers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.