Onze sponsor:

Review:

01 augustus 2019 | Niels Laan | Robbsmarrt, Inbouwdimmers

Robbsmarrt inbouwdimmer z-wave 2-draads

Het is goed om te zien dat er steeds meer Z-Wave producten op de markt komen. Hierdoor komt er meer concurrentie wat vaak de prijs voordelig beïnvloed. Zo ook dit nieuwe product van Robbsmarrt: de Micro Smart Dimmer - 2 draads welke met Z-Wave werkt.
We gaan hem aan de tand voelen.

Met deze smart dimmer krijg je de mogelijkheid om draadloos een lamp aan- en uitzetten, daarnaast kun je hem ook dimmen. Hij doet deze draadloze communicatie via de Z-Wave plus protocol. Hij werkt met diversen domotica controllers samen. We zullen hem met een aantal gaan testen. Later hier meer over.

Het fijne aan deze module is dat je hem onzichtbaar kunt inbouwen. Je plaats deze module namelijk in de inbouwdoos welke achter je bestaande wandschakelaar zit. Wat een bijkomend voordeel hiervan is dat je hem ook nog kan bedienen via deze schakelaar. Hij werk zowel met een pulsschakelaar en een wip schakelaar (boven naar beneden). Om hem in te bouwen moet je inbouwdoos minimaal 50mm diep zijn anders wordt het vrij lastig om hem erin te krijgen. Hij is namelijk wat dikker dan bv een Fibaro inbouwmodule.

Je kunt op deze module een normale gloeilamp, halogeen en LED lampen aansluiten. Er kan maximaal 400W op worden aangesloten als je gloeilamp gebruikt. Als je een LED lamp gebruikt kan er maximaal 200W op worden aangesloten. Deze versie heeft een blauwe (NUL) draad nodig als je hem gaat aansluiten. Dit is niet in alle inbouwdozen aanwezig. Gelukkig bestaat er ook een 2 draadsversie.

"Safety first"

Deze dimmer is goed beveiligd hij kan namelijk detecteren over de dimmer niet te heet wordt. Indien hij boven de 90 graden komt zal hij zich zelf uitschakelen en een signaal naar de controller sturen. Andere beveiliging is dat hij kan detecteren of het maximale vermogen wordt overschreven. Indien er meer dan 20 seconde 1,5A wordt gevraagd zal hij zichzelf uitzetten en een signaal sturen naar de controller. 

Wat deze module bijzonder maakt is zijn prijs. Hij is namelijk al te koop voor € 49,95 via onze partner.

Wat krijg je:

 - Dimmer module
- Handleiding (Engels)

Uiterlijk:

Grootte:

Wij zullen deze button gaan installeren op de volgende controllers:

Homey by Athom
Zipato Zipatile
Fibaro Homecenter 2
Vera Plus
Domoticz (ism de Aeon Labs USB Z-Wave stick)
Home Asssitant (ism de Aeon Labs USB Z-Wave stick)

Dit product is te koop voor:


€ 50
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwdimmers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.