Onze sponsor:

Review:

01 augustus 2019 | Niels Laan | Robbsmarrt, Inbouwdimmers

Robbsmarrt inbouwdimmer z-wave 2-draads

Conclusie:

Wil je op afstand een lamp kunnen dimmen, aan of uit kunnen zetten dan is deze dimmer een mooie optie. Hij doet dit door middel van de draadloze Z-Wave Plus protocol. Ben je benieuwd naar je verbruik van je lamp. Met deze dimmer kun je dit ook meten. Je kunt namelijk het totale verbruik en huidige verbruik inzien.

Mooie van deze dimmer is dat je hem achter je bestaande schakelmateriaal inbouwt. Hierdoor zie je niet dat je lamp slim is en je kunt je oude verlichting gewoon of gebruiken. Ander groot voordeel is dat je bestaande wandschakelaar ook nog gewoon blijft werken. Dus je kunt hem zowel via de APP als via deze schakelaar bedienen. Hij zal zorgen dat de status altijd klopt. Dit bedienen kun je overigens alleen met een pulsschakelaar. Dus controleer dit even voordat je hem aanschaft anders moet je hem misschien vervangen.

Er kan maximaal 288W worden aangesloten als je een halogeen of gloeilamp gebruikt. Als je LED gebruikt is dit 200W maximaal. Dit zal in de meeste situatie voldoende zijn.

Opgemerkt moet worden dat je een blauwe/NUL draad nodig hebt in je wandcontactdoos. Iets om dus rekening mee te houden. Robbshop heeft overigens ook een 2 draadsversie.

Een min punt is er helaas met deze module ook. Hij is namelijk wat dikker dan zijn concurrenten hierdoor kun je misschien in de knoei komen als je hem gaat inbouwen. Er word daarom ook aan geraden om een minimale diepte te hebben van 50mm.

Deze dimmer is te koop via onze partner voor € 49,95 wat hem zeer gunstig geprijsd maakt. 

Prijs
Heeft blauw draad nodig
Wordt standaard geleverd met een bypass dimmer

Inbouwdiepte
Werkt het beste met een pulschakelaar

Getest met:
Homey, Firmware 2.4.1, APP: 1.1.3
ZipaTile, firmware 1.1.38
Fibaro HC2, firmware 4.170
Vera Plus, firmware 1.7.2414
HASS, firmware 0.96.2
Domoticz, firmware 4.10717

Reactie plaatsen:

Uw reactie kon helaas niet worden verwerkt. Probeer het later nogmaals.
Uw reactie is opgeslagen. Zodra deze is goedgekeurd krijgt u hiervan bericht.

Dit product is te koop voor:


€ 50
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwdimmers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.