Onze sponsor:

Review:

12 december 2015 | Niels Laan | Qubino, Inbouwdimmers

Qubino Flush Dimmer (Z-Wave Plus)

Qubino, een nieuwe speler op de z-wave markt, heeft een concurrent voor de Fibaro dimmer uitgebracht. Dit is mooi want de Fibaro variant heeft nogal problemen met LED verlichting. Met de Qubino dimmer zou dit opgelost moeten zijn.

Met de Qubino kun je dus een lichtbron dimmen via je domotica systeem. Hij maakt gebruik van een MOSFET dimmer en hierdoor kunnen diversen lichtbronnen goed gedimd worden. 
De module is echt super klein (W x H x D): 41,8 x 36,8 x 15,4mm dit is zelfs kleiner dan de Fibaro dimmer en hij is aan de bovenkant wat meer open. Hierdoor heb je meer ruimte om het geheel in te bouwen.
De module is iets duurder dan de Fibaro Dimmer en kun je kopen voor € 64,99.
Er is tevens een mogelijkheid om 2 sensoren (inputs) aan de module te koppelen. Hiermee zou je gemakkelijk bv scenario's kunnen starten. Later meer hierover. Het is ook mogelijk om een temperatuurmeter aan te sluiten.
Bij de aanschaf van deze module zijn er 2 zaken waar je rekening mee moet houden. De module werkt alleen maar met een puls-schakelaar (mono-stable) dit zijn dus geen normale schakelaars! 
Het mooie van een pulsschakelaar is dat je ook de lichtsterkte kunt regelen.
Een ander punt is dat de module een NUL (blauwe) draad nodig heeft om te kunnen werken. Er is niet altijd standaard een blauwe draad aanwezig in nederlandse huizen.

Wat krijg je:

- Qubino Flush Dimmer
- Handleiding (engels)

Grootte:

Uiterlijk:

Inbouwdiepte:

Van de Flush dimmer is inmiddels een nieuwe versie. Bekijk hier de review:
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Inbouwdimmers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.