Onze sponsor:

Review:

02 januari 2020 | Niels Laan | Qubino, Inbouwdimmers

Qubino Mini Dimmer

Installatie via de ZipaTile/ZipaBox:

De volgende controller is de Zipatile. Over het algemeen werken de producten van Qubino prima met deze controller, dus deze Mini Dimmer zou niet al teveel problemen moeten geven. 

We gaan de module eerst inbouwen. Zorg dat de stroom van de wandschakelaar af is, want zo'n schok blijft toch vervelend. Nadat we alles los hebben gehaald bepalen we of we hem 2 of 3 draads gaan aansluiten. Als je een blauwe draad (NUL) hebt dan zou ik hem 3 draads aansluiten. Omdat je meer kans hebt dat je lamp goed werkt. Er wordt een schema meegeleverd in de handleiding. Als je klaar bent wacht dan nog even met het terug zetten van de stroom.

Log namelijk eerst in op de Zipatile en ga naar je apparaten. Klik vervolgens op "add new device" en hierna op Z-Wave. De Zipatile zal de module eerst verwijderen (reset) en hierna toevoegen. Om dit te starten voorzie je de dimmer van stroom. Hij werd gevonden en gereset. Hierna zou hij hem moeten toevoegen maar dit gebeurde niet. Om dit te starten moet je even de stroom er weer af halen en weer terug brengen. Vervolgens klik je 3x op de wandschakelaar. Hierna werd hij toegevoegd.

Het LEDje op de module zal overigens blauw oplichten om aan te geven dat het toevoegen is gestart. Als hij klaar is zal hij eerst rood worden en hierna groen.

Als ik nu bij mijn apparaten kijk zie ik een aan en uit schakelaar, ik kan dimmen, zie het totaal verbruik en huidige verbruik. Helemaal compleet dus.

Installatie schermen:

Configuratie:

Dashboard:

Aan//uit en dimmer:

Meters:

Opties in rule creator:

Sensor:

Meter:

Actie:

Voorbeeld regel:

Als de voordeur wordt geopend en de lichtsensor is lager dan 1 lux (het is donker) dan moet de mini dimmer aangezet worden.

Dit product is te koop voor:


€ 65
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwdimmers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.