Onze sponsor:

Review:

02 januari 2020 | Niels Laan | Qubino, Inbouwdimmers

Qubino Mini Dimmer

Conclusie:

Met de mini dimmer kun je een lamp aan- of uitzetten en zoals de naam al doet vermoeden kun je een lamp ook dimmen. Hij kan ook voor jou het energie verbruik meten en je kunt het totaal verbruik in zien. Je bouwt hem achter je bestaande wandschakelaar in, hierdoor zie je niet dat je je lamp slim hebt gemaakt. Deze lamp kan een LED, LED-strip, halogeen of gloeilamp zijn. Het maximaal aan te sluiten vermogen is 200W. In tegenstelling tot sommige andere dimmers heeft hij geen bypass filter nodig om de aangesloten lampen goed te laten werken.

De dimmer onderscheid zich door zijn formaat. Hij is echt super klein. Zeer fijn als je hem moet inbouwen in een krap bezette inbouwdoos. Hij heeft een LED aan de voorkant om de status te bekijken en of het toevoegen is gestart.

Als je bovenstaande zo leest zit je je misschien af te vragen of er ook minpunten zijn aan deze dimmer. Ja, deze zijn er. Zo had ik tijdens mijn testprocedure problemen met 2 verschillende LED lampen. Wanneer ik de dimmer met 2 draden aansloot. Het aansluiten met een blauwe (NUL) draad gaf geen problemen. Iets om rekening mee te houden als je deze dimmer koopt.

Hij is te koop voor € 64,95 via onze partner.

 

Dus: Heb je weinig ruimte in je inbouwdoos? Dan is deze kleiner dimmer de oplossing.

Klein. Ja, heel klein
Energie meting

Prijs
Niet alle LED lampen werken perfect

Getest met:
Homey, Firmware 2.4.1, APP: 1.1.3
ZipaTile, firmware 1.1.38
Fibaro HC2, firmware 4.170
Vera Plus, firmware 1.7.2414
HASS, firmware 0.96.2
Domoticz, firmware 4.10717

Reactie plaatsen:

Uw reactie kon helaas niet worden verwerkt. Probeer het later nogmaals.
Uw reactie is opgeslagen. Zodra deze is goedgekeurd krijgt u hiervan bericht.

Dit product is te koop voor:


€ 65
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwdimmers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.