Onze sponsor:

Review:

02 januari 2020 | Niels Laan | Qubino, Inbouwdimmers

Qubino Mini Dimmer

Concurrentie:

Er zijn behoorlijk wat Z-Wave inbouwdimmers op de markt. De meest bekende is wel de Fibaro Dimmer 2 en daarom vergelijken wij hem ook met deze. Als we de Qubino hiernaast leggen dan vallen er wat zaken op. Zo heeft de Fibaro een mogelijkheid om een extra schakelaar aan te sluiten. Dit heeft de Qubino niet. Omdat de Qubino dit niet heeft kan de module een stuk kleiner zijn tov de Fibaro. Dit kan wel eens handig zijn als je hem gaat inbouwen. 
Beide dimmers hebben de mogelijkheid om hem via 2 of 3 draden aan te sluiten. Beide dimmers hebben een ingebouwde LED om de status te bekijken. Hierbij zijn de opties van de Fibaro iets uitgebreider omdat je ook het bereik van de dimmer kunt bekijken.

De Qubino dimmer heeft volgens Qubino geen bypass filter nodig. Zo'n filter gebruik je als jouw lamp knippert of niet aan/uit gaat. De Fibaro variant zou deze wel nodig hebben. Nu blijkt in de praktijk dat Fibaro vaak deze bypass filter ook niet nodig heeft. Dus in de meeste gevallen zijn beide dimmer hierin gelijk. 

Tussen deze 2 dimmers zit ook een verschil in het aan te sluiten vermogen. De Qubino kun je maximaal 200W op aan sluiten en op de Fibaro 250W.

Als laatste punt kijken we nog aan de prijs. De Fibaro is te koop voor € 59,95 en de Qubino voor € 64,95. Een verschil van 5 euro dus. Dit kan wel wat schelen als je meerdere dimmers nodig hebt. Ik moet hierbij wel vermelden dat als je een bypass filter nodig hebt deze er bij de Fibaro variant er nog apart bij komt. Deze kost € 11,99. Hierdoor kan de Qubino is sommige gevallen goedkoper zijn.

Dus waarom zou ik nu de Qubino kopen? Hij is vooral handig als je niet zoveel ruimte hebt in je inbouwdoos.

Ga je voor een goedkopere oplossing? Dan kun je het beste kijken naar de Robb Smarrt inbouwdimmer. Deze is al te koop voor € 49,95 en heeft ook een energie meting. Deze is wel een stuk groter.

Dit product is te koop voor:


€ 65
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwdimmers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.