Onze sponsor:

Review:

02 januari 2020 | Niels Laan | Qubino, Inbouwdimmers

Qubino Mini Dimmer

Installatie via de Fibaro Home Center 2:

De eerste stap is om de dimmer aan te sluiten achter je bestaande wandschakelaar. Je kunt deze dimmer 2 draads of 3 draads aansluiten. Als je de mogelijkheid om hem met 3 draden (met blauwe (NUL) draad) aan te sluiten zou ik voor deze optie gaan, omdat de meeste lampen dan beter werken. Eerste tip is om de stroom van de schakelaar af te halen en sluit de dimmer aan volgens het meegeleverde schema. Wacht nog even met het terug zetten van de stroom. Je kunt beter eerst inloggen op de HC2 en naar je apparaten gaan. Je klikt vervolgens op "add". Vervolgens voorzie je de dimmer van stroom. In mijn geval werd hij direct gevonden. De dimmer geeft aan dat het toevoegen is gestart als het LEDje blauw oplicht. Hij zal vervolgens rood en hierna groen oplichten. 
Mocht dit niet het geval zijn dan kun je ook 3x binnen 3 seconden de dimmer even aan- en uitzetten. Als dit ook niet lukt dan even de stroom er weer afhalen en de dimmer resetten. Dit kun je doen door binnen 1 minuut de wandschakelaar 5x in te drukken. Je kunt overigens ook het knopje gebruiken op de dimmer zelf.

Zorg altijd dat de module dichtbij de HC2 is of andersom natuurlijk.

Bij mijn apparaten zie ik een aan- en uit knop, ik kan dimmen, zie het totaal verbruik en het huidige verbruik. Helemaal compleet dus en nog belangrijker, hij reageert op mijn commando's.

Installatie schermen:

Configuratie:

Dashboard:

Scene voorbeeld:

Ik wil graag dat, als er beweging in de hal is en het is nacht, dat dan de dimmer wordt aangezet. De nacht regeling regel ik met het script van Robbshop.

Dit product is te koop voor:


€ 65
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwdimmers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.