Onze sponsor:

Review:

02 januari 2020 | Niels Laan | Qubino, Inbouwdimmers

Qubino Mini Dimmer

Installatie via Domoticz:

We gaan deze module ook toevoegen aan Domoticz in samenwerking met de Aoelabs Z-Wave Stick. De eerste stap is om de dimmer aan te sluiten. Zoals al gezegd je kunt hem 2 draads of 3 draads aansluiten. Als je de mogelijkheid hebt om hem met 3 draden (met blauwe (NUL) draad) aan te sluiten zou ik voor deze optie gaan, omdat de meeste lampen dan beter werken. Zorg dat op de wandschakelaar geen stroom meer staat en sluit de dimmer aan volgens het meegeleverde schema. Wacht nog even met het terug zetten van de stroom. We gaan namelijk eerst inloggen op Domoticz en hem daar toevoegen. Dit toevoegen doen we door naar het menu item "setup" en hierna naar "hardware" te gaan. Vervolgens klik je op setup van de Aeon Labs controller en ga je naar include node secure (aan de rechterkant). Hierna voorzie je de dimmer van stroom. Hij werd direct gevonden en zie hem bij mijn apparaten. Ik zie een aan/uit schakelaar, een dimmer, het totaal verbruik en huidige verbruik. Helemaal compleet dus.

Mocht het toevoegen niet lukken dan kun je ook 3x binnen 3 seconden de dimmer even aan- en uitzetten. Als dit ook niet lukt dan de stroom er weer afhalen en de dimmer resetten. Dit kun je doen door binnen 1 minuut de wandschakelaar 5x in te drukken. Je kunt overigens ook het knopje gebruiken op de dimmer zelf.

Installatie schermen:

Dashboard:

Aan/uit en dimmer:

Meters:

Voorbeeld event:

Als de mini dimmer wordt aangezet dan moet ook de dimmer in de hal aangezet worden.

Dit product is te koop voor:


€ 65
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwdimmers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.