Onze sponsor:

Review:

02 januari 2020 | Niels Laan | Qubino, Inbouwdimmers

Qubino Mini Dimmer

Installatie via Home Assistant (HASS):

Als laatste systeem is Home Assistant aan de beurt. Als eerste stap is om de module aan te sluiten. Zoals al gezegd is kun je hem zonder en met blauwe draad aansluiten (2 of 3 draads). Als je de mogelijkheid om hem met 3 draden (met blauwe (NUL) draad) aan te sluiten zou ik voor deze optie gaan omdat de meeste lampen dan beter werken.

Zorg als eerste dat je stroom van de wandschakelaar afhaalt. Sluit hem vervolgens aan zoals op het meegeleverde schema. Wacht nog even met het terug zetten van de stroom. Je kunt beter eerst inloggen op de HASS. Als je ingelogd bent ga vervolgens naar je configuratie en hierna naar Z-Wave. Vervolgens klik je op "add node secure" om het toevoegen te starten. Voorzie hierna de module van stroom. HASS geeft een zeer korte melding dat het toevoegen is gestart. Na het openklappen van het nodes menuutje zie ik de Mini Dimmer staan. De dimmer geeft aan dat het toevoegen is gestart als het LEDje blauw oplicht. Hij zal vervolgens rood en hierna groen oplichten.
Mocht dit niet het geval zijn dan kun je ook 3x binnen 3 seconden de dimmer even aan- en uitzetten. Als dit ook niet lukt dan de stroom er weer afhalen en de dimmer resetten. Dit kun je doen door binnen 1 minuut de wandschakelaar 5x in te drukken. Je kunt overigens ook het knopje gebruiken op de dimmer zelf.

Als ik kijk op het dashboard zie ik een aan- en uit schakelaar, een dim mogelijkheid, het totaal verbruik en huidige verbruik.

Installatie schermen:

Node info:

Dashboard:

Voorbeeld flow:

Ik wil graag, als de dimmer wordt aangezet, dat dan ook een andere lamp wordt aangezet. Als ik de dimmer weer uit doe moet na 5 seconden de andere lamp ook weer uit gaan.

Dit product is te koop voor:


€ 65
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwdimmers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.