Onze sponsor:

Review:

02 januari 2020 | Niels Laan | Qubino, Inbouwdimmers

Qubino Mini Dimmer

Installatie via de Homey:

We gaan deze dimmer natuurlijk weer toevoegen aan de Homey. Ikben benieuwd of dit gaat lukken want andere Qubino producten gaven nog weleens wat problemen. Ik las op het forum van Homey dat de APP pas geleden een update heeft gehad. Dus er zouden nu geen problemen meer moeten zijn.

De eerste stap is om de module aan te sluiten. Zoals al gezegd je kunt hem met 2 of 3 draden aansluiten. Als je de mogelijkheid hebt om hem met 3 draden (met blauwe (NUL) draad) aan te sluiten zou ik voor deze optie gaan. Omdat de meeste lampen dan beter werken. Zorg uiteraard dat je de stroom haalt waar je gaat werken en sluit de dimmer aan volgens het meegeleverde schema. Wacht nog even met het terug zetten van de stroom. Je kunt beter eerst de Homey APP opstarten en naar je apparaten gaan. Je klikt vervolgens op het plusje en zoekt de dimmer op. Vervolgens installeer je de APP als je deze nog niet had en voorzien je de dimmer van stroom. In mij geval werd hij direct gevonden. De dimmer geeft aan dat het toevoegen is gestart als het LEDje blauw oplicht. Hij zal vervolgens rood en hierna groen oplichten.
Mocht dit niet het geval zijn dan kun je ook 3x binnen 3 seconden de dimmer even aan- en uitzetten. Als dit ook niet lukt dan de stroom er weer afhalen en de dimmer resetten. Dit kun je doen door binnen 1 minuut de wandschakelaar 5x in te drukken. Je kunt overigens ook het knopje gebruiken op de dimmer zelf.

Zorg altijd dat de module dichtbij de Homey is of andersom.

Bij mijn apparaten zie ik een aan- en uit knop, ik kan dimmen, en zie het totaal verbruik en het huidige verbruik. Helemaal compleet en nog belangrijker, hij reageert op mijn commando's.

Installatie schermen:

Configuratie:

Dashboard:

Een dimmer :)

Flow opties:

De onderstaande opties kun je gebruiken om een flow (regel) te maken.

ALS:

EN:

DAN:

Voorbeeld flow:

Ik wil graag dat, als er beweging is in de bijkeuken en het is nacht, dat dan de Qubino aangaat. Als er geen beweging meer is dan moet de lamp uit gaan. Er zijn verschillende manieren om dit voor elkaar te krijgen. In onderstaand voorbeeld maak ik gebruik van de count down app. Het voordeel hiervan is dat bij elke beweging deze timer wordt gereset. Hierdoor blijft de lamp aan zodra er beweging blijft.

Motion flow:

Flow waarbij de timer op 0 is gekomen.

Dit product is te koop voor:


€ 65
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwdimmers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.