Onze sponsor:

Review:

03 juni 2021 | Niels Laan | Eco-DIM, Inbouwdimmers

Eco-DIM.10 - Smart LED Dimmer Module - Zigbee

Concurrentie:

Er zijn niet zoveel Zigbee inbouwdimmer modules op de markt. Dus wat dat betreft is er niet zoveel te vergelijken en heeft Eco-DIM een best uniek product. Een concurrentie is de ROBB Smarrt inbouwdimmer Zigbee.

Als we kijken naar de grootte zijn ze beide even groot. Het maximale aan te sluiten vermogen van de ROBB Smarrt is 200W bij een LEDlamp, dit is bij de Eco-DIM 250W. Iets meer dus. Op beide modules hadden we bij de getest lampen (LED, Gloeilamp) dezelfde resultaten.

Bij de Eco-DIM zitten op de module draaiknopjes om het minimale en maximale dimnivo in te stellen. Je kunt tevens de overgang snelheid instellen. Bij de ROBB Smarrt kun je alleen het min niveau instellen.

Er zijn dus weinig verschillen tussen deze 2 modules. Behalve de prijs want de Robb Smarrt is te koop voor € 44,95 en de € 49,95. Dat is natuurlijk ook geen mega verschil maar tikt toch aan als je veel modules nodig hebt.

Dit product is te koop voor:


€ 50
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwdimmers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.