Onze sponsor:

Review:

23 november 2019 | Niels Laan | Robbsmarrt, Inbouwschakelaars

Robbsmarrt inbouwschakelaar Hue Zigbee

Het regent Robbsmarrt producten de afgelopen maanden. Vandaag behandelen we de inbouwschakelaar die werkt met Zigbee.
Lees verder om te zien wat hij allemaal in zijn mars heeft.

Zoals de naam al doet vermoeden kun je deze schakelaar inbouwen. Je kunt hem namelijk achter een bestaande wandschakelaar plaatsen. Hierdoor zie je dus niet dat hij slim is gemaakt. Bijkomend voordeel is dat je de bestaande schakelaar ook nog kunt blijven gebruiken. De module zorgt dat de juiste status naar de controller wordt gestuurd. Dus of je hem nou via de APP aanzet of via de wandschakelaar in beide gevallen zal dit goed gaan. Dit is een groot voordeel t.o.v. een slimme lamp waarbij je de stroom er af haalt als je de wandschakelaar uitzet en hierdoor niet meer kunt bedienen via de APP.Met deze inbouwschakelaar kun je op afstand een lamp aan- of uitzetten. Hij werkt via de draadloze Zigbee protocol. Deze protocol is vooral bekend door Philips omdat zij hem gebruiken in hun HUE lijn. Maar andere controllers ondersteunen deze protocol ook. Later meer hierover.

Als je halogeen of een gloeilamp gebruikt kan maximaal 400w op aangesloten worden. Bij een LED lamp kan er maximaal 200W worden aangesloten. Dus bij een normale situatie is dit ruim voldoende. De inbouwschakelaar is 45,5x45x20,3 mm groot. Dit maakt hem niet de kleinste maar met een inbouwdoos van 50mm moet het passen.

De versie welke wij gaan voorzien van een review is een 3 draads versie. Je hebt hiervoor een blauwe draad nodig om hem aan te sluiten. Deze is soms niet aanwezig in een inbouwdoos. Als je naast je schakelaar een stopcontact hebt zitten zit je vaak wel goed. Mocht dit niet het geval zijn dan moet je dit even controleren. Er wordt een schema meegeleverd hoe je hem moet aansluiten.

"Bonuspunten"

Mocht je problemen hebben met het bereik van je Zigbee producten dan kan deze inbouwschakelaar helpen om je bereik te vergroten. Hij is namelijk continue voorzien van stroom waardoor hij als een "repeater" kan werken.

Hij is te koop voor € 49,95 wat hem zeer gunstig geprijsd maakt. Als je er wat meer koopt krijg je ook nog korting.

Wat krijg je:

- Inbouw module
- Handleiding (Engels)

Uiterlijk:

Grootte:

Inbouwdiepte:

Wij zullen deze schakelaar gaan installeren op de volgende controllers:

Homey by Athom
- Zipato Zipabox
- Philips HUE
- Trust Z1 Zigbee control station

Dit product is te koop voor:


50
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwschakelaars
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.