Onze sponsor:

Review:

03 juni 2021 | Niels Laan | Eco-DIM, Inbouwdimmers

Eco-DIM.10 - Smart LED Dimmer Module - Zigbee

Installatie op de Philips HUE:

Leuk van deze dimmer is dat hij ook met Philips HUE werkt en dat is heel fijn want Philips heeft niet zo'n gelijke dimmer in hun assortiment.

Het installeren van deze dimmer is niet heel ingewikkeld. Zorg als eerste dat je de oude dimmer hebt verwijderd. Kleine tip: haal de stroom eraf voordat je begint. Als je dit hebt gedaan sluit je de Eco-DIM aan volgens het bijgeleverde schema. je kunt hem zowel 2 draads als 3 draad aansluiten.

Start vervolgens de HUE app op ga naar je verlichting setup en druk op "add light". Je moeten we de reset op de dimmer knop 2 achter elkaar indrukken. De LED zal blauwe gaan knipper en vervolgens blauw oplichten om als laatste weer uit te gaan. Dit geeft aan dat het toevoegen succesvol is.

Hij werd succesvol toegevoegd en ik kan hem bedienen (aan/uit en dimmer) via de APP. Hij reageert opvallend snel. Mocht dit nou niet lukken dan kun je de dimmer eerst resetten. Dit kun je doen door de reset knop 5 seconden ingedrukt te houden. 

Installatie schermen:

Bediening:

Je krijgt een slider om het dim niveau te bepalen en natuurlijk een aan/uitschakelaar.

Voorbeeld scene:

We kunnen de Eco-DIM gebruiken als Wake Up Light. Is dus leuk om hier een scene voor de maken. HUE heeft standaard hiervoor een scene ingebakken, dus deze gaan we ook gebruiken om de lamp aan te zetten.

Dit product is te koop voor:


€ 50
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwdimmers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.