Onze sponsor:

Review:

03 juni 2021 | Niels Laan | Eco-DIM, Inbouwdimmers

Eco-DIM.10 - Smart LED Dimmer Module - Zigbee

Installatie op de Homey:

We gaan deze inbouwdimmer als eerste installeren op de Smart Home controller van Homey. We beginnen met het verwijderen van de oude dimmer/schakelaar. Zorg natuurlijk dat de stroom eraf is. We sluiten de draden aan volgens het bijgeleverde schema. Dit kan zowel 2 als 3-draads. We sluiten ook meteen de schakelaar aan en schroeven het geheel dicht.

Nu zetten we de stroom er weer op en starten de Homey APP op. We gaan naar onze apparaten en drukken op het plusje. Zoek hierna op "Eco dim" en installeer de APP (mocht je deze nog niet hebben). Nu moet je even goed kijken welke je moet hebben want je hebt de Zigbee variant nodig, na het selecteren zal de installatie starten. 

Om de dimmer toe te voegen drukken we 2x achter elkaar op de reset knop. Het LEDtje zal blauw gaan knipperen en als het toevoegen is gelukt dan zal hij uitgaan. Mocht het nou niet lukken, dan moet je even de reset knop 5 seconden ingedrukt houden. Hierna volg je nogmaals de procedure in de APP.

Zoals verwacht wordt hij toegevoegd en kan ik hem bedienen via de Homey (aan/uit en dimmen).

Configuratie:

Apparaten:

Je krijgt een dimmer en een aan/uit schakelaar.

Flow opties:

ALS:

EN:

DAN:

Voorbeeld flow:

Ik wil graag, als de zon ondergaat, dat dan de Eco-DIM wordt aangezet. Dit kun je regelen met de datum en tijd trigger.

Dit product is te koop voor:


€ 50
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwdimmers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.