Onze sponsor:

Review:

03 juni 2021 | Niels Laan | Eco-DIM, Inbouwdimmers

Eco-DIM.10 - Smart LED Dimmer Module - Zigbee

Installatie via de Trust Z1/AduroSmart control station:

We gaan deze dimmer ook installeren op de Trust Z1 Zigbee control station/AduroSmart ERIA. De eerste stap is het inbouwen van de dimmer achter je bestaande schakelmateriaal. Zorg dat je de stroom eraf haalt en de juiste draden op de juiste punten aansluit volgens het bijgeleverde schema. Je kunt hem zowel 2 draads als 3 draads aansluiten.

Als de schakelaar is aangesloten, en alles weer dicht is, voorzien we de dimmer van stroom en starten de APP op. Het toevoegen kun je doen door eerst naar een kamer te gaan en dan rechts bovenin op het plusje te drukken. Je selecteert hierna "andere merken" en "Zigbee lamp dimbaar".

Hierna moet je kijken of het LEDje op de dimmer rood of blauw brandt. Als hij rood is moet je hem eerst resetten, dit kun je doen door de reset knop 10 seconden lang ingedrukt te houden. Als hij blauw is kun je deze stap overslaan. Om hem toe te voegen druk je 2x achter elkaar op de reset knop. Druk vervolgens op zoeken in de APP en hierna werd hij vrijwel direct gevonden en gaat de LED op de dimmer blauw knipperen. 

Ik kan hem uiteraard bedienen (aan/uit en dimmen).

 

Installatie schermen:

Voorbeeld scene:

We zorgen dat de Eco-DIM, als de zon ondergaat, aangezet wordt en dat hij automatisch ook weer uitgaat als de zon opkomt. Om dit gemakkelijk voor elkaar te krijgen gebruiken we de timer wizard.

Dit product is te koop voor:


€ 50
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwdimmers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.