Onze sponsor:

Review:

03 juni 2021 | Niels Laan | Eco-DIM, Inbouwdimmers

Eco-DIM.10 - Smart LED Dimmer Module - Zigbee

Installatie op de Ikea Tradfri hub:

We gaan deze dimmer ook proberen te installeren op de Ikea Tradfri Hub. De eerste stap is om de oude dimmer te verwijderen. Zorg dat je de stroom eraf haalt en draai het geheel los. Installeer hierna de Eco-DIM volgens het bijgeleverde schema. Je kunt hem 2 of 3 draads aansluiten, dus je hoeft geen draden te trekken. Sluit de schakelaar direct aan en schroef het geheel dicht. Als laatste zet je de stroom weer op het geheel.

We starten nu de IKEA APP op en gaan naar "instellingen" en dan naar 'beheer lampen' en drukken op het plusje. De dimmer kan niet rechtstreeks gekoppeld worden aan de HUB dus dit moet via een afstandsbediening. Deze pakken we er ook bij.

Vervolgens voorzien we de dimmer van stroom en resetten we hem door de reset knop 10 seconden ingedrukt te houden. De LED zal rood oplichten en vervolgens uitgaan. Nu drukken we de reset knop 4x achter elkaar in. We starten nu de toevoegen procedure (op de HUB) door op Bulb te klikken en vervolgens op de Ikea afstandsbediening. Hierna druk je het knopje aan de achterkant van de afstandsbediening in en houd deze 10 seconden vast. 

De dimmer werd gevonden en ik kan hem bedienen (aan/uit en dimmen).

Installatie schermen:

Bediening:

Je krijgt een dimmer en aan/uitschakelaar.

Voorbeeld scene:

Als voorbeeld wil ik graag dat als de zon ondergaat en ik thuis ben dat dan de Eco-DIM wordt aangezet.

Dit product is te koop voor:


€ 50
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwdimmers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.