Onze sponsor:

Review:

03 juni 2021 | Niels Laan | Eco-DIM, Inbouwdimmers

Eco-DIM.10 - Smart LED Dimmer Module - Zigbee

Installatie op de Zipabox/Zipatile:

De op een na laatste controller waar we hem op gaan installeren is de Zipabox/ZipaTile. Dit zou niet heel ingewikkeld moeten zijn. De ZipaBox (met Zigbee module) en de ZipaTile ondersteunen immers beide de Zigbee protocollen dus moeten compatible zijn. 

We gaan als eerste de dimmer installeren op zijn plek. Zorg dat je de stroom eraf haalt en hem aansluit volgens het schema. Je kunt hem 2- of 3-draads aansluiten. Sluit als laatste de schakelaar aan en voorzie het geheel van stroom.

Ga naar he browser en log vervolgens in op de Zipabox en ga naar je apparaten. Klik op "add new device" en vervolgens op Zigbee. Als de LED op je dimmer rood oplicht moet je de dimmer eerst even resetten. Dit kun je doen door de reset knop 5 seconden ingedrukt te houden. Hierna zal de LED niet meer oplichten. Als de LED meteen blauw is hoef je hem niet te resetten en kun je deze stap overslaan. Druk hierna de reset knop 2x achter elkaar in. De LED zal blauw gaan knipperen en stoppen met knipperen om aan te geven dat hij aan het toevoegen is.

Hij werd toegevoegd maar ik kan hem helaas niet bedienen.

Installatie schermen:

Dit product is te koop voor:


€ 50
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwdimmers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.