Onze sponsor:

Review:

Zipato Smart Energy Plug in Switch

Installatie op de Vera (Plus/Edge):

Het toevoegen aan de Edge kun je starten door in te loggen op de controller en naar het device gedeelte te gaan. Vervolgens klik je op "add device" en zoek je Zipato Smart energy plug op, helaas werd hij niet gevonden dus moest ik hem als "generic device" toevoegen. Nadat ik de plug van stroom voorzien had werd hij gevonden en toegevoegd. De plug gaat overigens blauw knipperen om aan de geven dat het toevoegen is gestart. Op het dashboard is ik een aan en uitschakelaar en het huidige verbruik.

Installatie schermen:

Configuratie:

Dashboard:

Voorbeeld scene:

Ik wil graag een seintje op mijn mobiel als mijn wasmachine klaar is met de was. Als eerste heb ik uitgezocht wat het standby (was is klaar) verbruik is en het verbruik als de wasmachine nog draait. Bij mij was dit 2,2 en 1000 W en hoger. Het viel mij ook op dat de machine af en toe ook naar 0 gaat en dan weer verder. Om geen valse melding te krijgen heb ik een extra check ingebouwd. 

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.