Onze sponsor:

Review:

Zipato Smart Energy Plug in Switch

Installatie op de Homey:

Tussenstekkers gebruiken over het algemeen de standaard Z-Wave protocol, dus toevoegen zou zonder problemen moeten gaan. Helaas lukte het toevoegen niet en kon de plug niet gevonden worden. Gelukkig heeft Homey een actieve community en kon de maker van de Zipato APP (Jeroen) de configuratie voor deze plug op orde maken.

Na deze update van de APP ging het toevoegen ook zonder problemen. Je kunt het toevoegen starten door in te loggen op de Homey en naar het apparaat gedeelte te gaan. Vervolgens klik je op het plusje en zoek je de Zipato smart energy plug op. Na dat je de plug van stroom hebt voorzien zal hij gevonden en toegevoegd worden. De plus zal blauw gaan knipperen om aan te geven dat hij in de toevoegen modus staat. Zorg altijd dat je de plug zo dicht mogelijk bij de Homey houdt. Na wat bevestigingsschermen zie ik de schakelaar het totaal verbruik en huidige verbruik op het dashboard.

En nog belangrijker: hij doet het ook goed.

Installatie schermen:

Configuratie:

Apparaten:

Flow opties:

EN:

DAN:

Voorbeeld flow:

Ik wil graag een seintje op mijn mobiel als mijn wasmachine klaar is met de was. Als eerste heb ik uitgezocht wat het standby (was is klaar) verbruik is en het verbruik als de wasmachine draait. Bij mij was dit 2,2 en 1000 W en hoger. Het viel mij ook op dat de machine af en toe ook naar 0 gaat en dan weer verder. Om geen valse melding te krijgen heb ik een extra check in gebouwd. Als extraatje kijk ik ook nog of ik thuis ben en stuur ik alleen een notificatie als ik er ben.

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.