Onze sponsor:

Review:

Zipato Smart Energy Plug in Switch

Installatie op de Fibaro Home Center 2:

Het toevoegen van pluggen aan de HC2 geven over het algemeen weinig problemen. We gaan zien of dat ook bij deze zo is. Je kunt deze plug toevoegen door in te loggen op de hc2 en naar het device gedeelte te gaan. Vervolgens klik op "add or remove device" en hierna op ADD. Toevoegen zal starten als je de plug van stroom voorziet. De plug zal blauw gaan knipperen om aan te geven dat het toevoegen is gestart. De plug werd netjes gevonden en toevoegt bij mijn apparaten. Ik zie een aan- en uit schakelaar, het totaalverbruik, huidige verbruik en Voltage.

Installatie schermen:

Configuratie:

Dashboard:

Voorbeeld scene:

Ik wil graag een seintje op mijn mobiel als ik thuis ben, en mijn wasmachine klaar is met de was. Als eerste heb ik uitgezocht wat het standby (was is klaar) verbruik is en het verbruik als de wasmachine nog draait. Bij was dit 2,2 en 1000 W en hoger. Het viel mij ook op dat de machine af en toe ook naar 0 gaat en dan weer verder. Om geen valse melding te krijgen heb ik een extra check in gebouwd.

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.