Onze sponsor:

Review:

Zipato Smart Energy Plug in Switch

Installatie op de ZipaTile/ZipaBox:

Het toevoegen aan deze controller moet natuurlijk appeltje eitje zijn omdat dit hun eigen product is. Je kunt het toevoegen starten door in te loggen op de ZipaTile en naar het device gedeelte te gaan en op "add new device" te klikken. Vervolgens klik je op Z-Wave en hierna voorzie je de plug van stroom (deze zal blauw gaan knipperen). De plug werd netjes gevonden en toegevoegd. Mocht de plug trouwens niet meteen starten met toevoegen kun je ook 3x op het aan/uit knopje drukken.

Op het dashboard zie ik een aan- en uit schakelaar en bij de meters het totaalverbruik, huidige verbruik, voltage, (totaal/huidige) Ampère en power factor. 

Installatie schermen:

Configuratie:

Dashboard:

Opties rule creator:

Voorbeeld rule:

Ik wil graag een seintje op mijn mobiel als mijn wasmachine klaar is met de was. Als eerste heb ik uitgezocht wat het standby (was is klaar) verbruik is en verbruik als de wasmachine nog draait. Bij mij was dit 2,2 en 1000 W en hoger. Het viel mij ook op dat de machine af en toe ook naar 0 gaat en dan weer verder. Om geen valse melding te krijgen heb ik een extra check ingebouwd. 

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.