Onze sponsor:

Review:

Zipato Smart Energy Plug in Switch

Weer eens een nieuwe product van Zipato: de Smart Energy plug in Switch. Ja, een hele mond vol. We kijken of hij zijn naam eer aan doet.

Zipato is de laatste tijd weer nieuwe producten aan het lanceren. Een goede tussen stekker hadden ze nog niet in het assortiment dus deze plug is een goede aanvulling. Goed om te weten is dat Zipato zelf bijna geen eigen modules maakt. Vaak wordt dit uitbesteed aan een andere fabrikant en plakt Zipato zijn eigen label erop en maakt een mooi doosje. Zo is deze tussen stekker dus van Philio.

Deze Z-Wave Plus tussen stekker kun je bv gebruiken om op afstand een lamp aan of uit te zetten. Hij meet ook het totale en huidige energie verbruik. Handig dus om te zien waar je sluipverbruikers zitten. Bij het testen van de diverse controllers laten we ook zien hoe je hem kunt gebruiken om te kijken of je wasmachine klaar is.

LED's show it all

Deze plug heeft een ingebouwde LED ring waarmee je het huidige verbruik kun aflezen. Zo is bv de kleur groen 120W > 399W en rood 1200W en hoger. Overigens kun je maximaal 13A (3000 W) aansluiten. Er is ook een "overload" functie die hem bij overbelasting automatisch uitzet, de LED zal dan ook gaan knipperen. De LED is ook handig bij het toevoegen aan de controller omdat hij gaat knipperen als hij de leermode staat. Je kunt de LED ook uitzetten.

Hij is met zijn 79x51x18mm niet de allerkleinste vergeleken met de concurrentie. De plug is te krijgen voor € 49,00 wat hem gunstige geprijsd maakt.

Wat krijg je:

- Power plug
- Handleiding

 

Specificaties:

Protocol: Z-wave Plus
Maximale belasting: 13A
Afmetingen: 79x51x18mm
LED indicatie:
Blauw– < 59W
Cyan – 60W ~ 119W
Groen– 120W ~ 399W
Oranje– 400W ~ 799W
Pink– 800W ~ 1199W
Rood – 1200W >

Uiterlijk:

Grootte:

Concurrentie:

Fibaro Wall Plug
Neo Coolcam Power Plug

Bekijk ook onze battle met meer tussenstekkers.

Veelgestelde vragen:

Wat is het maximale vermogen van deze plug?
Het maximaal vermogen is 3.000W. 

Kan ik hem ook handmatige uit of aanzetten?
Ja, dit kan via het knopje aan de voorkant.

Kan de LED ook uitgezet worden?
Ja, dit is mogelijk

Installatie:

Ik zal de installatie testen op de volgende controllers:

- Athom - Homey
- Fibaro - HC2
- Zipato - ZipaTile
- Vera Plus

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.