Onze sponsor:

Review:

29 april 2020 | Niels Laan | Eco-DIM, Inbouwdimmers

Eco-DIM.07 - Zigbee

Installatie op de Ikea Tradfri hub:

We gaan deze dimmer ook proberen te installeren op de Ikea Tradfri Hub. De eerste stap is om de oude dimmer te verwijderen. Zorg dat je de stroom eraf haalt en draai het geheel los. Installeer hierna de Eco-DIM volgens het bijgeleverde schema. Er hoeven maar 2 draden aangesloten te worden dus dit moet niet heel ingewikkeld zijn. Schroef het geheel nog niet helemaal vast en wacht even met het terug zetten van de stroom.

We starten nu de APP op en gaan naar "instellingen" en dan naar beheer lampen en drukken op het plusje. De dimmer kan niet rechtstreeks gekoppeld worden aan de HUB dus dit moet via een afstandsbediening. Deze pakken we er ook bij.

Vervolgens voorzien we de dimmer van stroom en resetten we hem door de reset knop 10 seconden ingedrukt te houden. De LED zal rood oplichten en vervolgens uitgaan. Nu drukken we de reset knop 4 x achter elkaar in. We starten nu de toevoegen procedure op de HUB door op Bulb te klikken en vervolgens ook op afstandsbediening. Hierna druk je het knopje aan de achterkant van de remote in en houdt deze 10 seconden vast. De lamp moet hierna gaan knipperen. Helaas gebeurde dit niet bij mij. 

Omdat ik niet snel opgeef heb ik nog wat andere methodes geprobeerd die in de handleiding staan (o.a. Tochlink) maar helaas werkte dit niet. Om zeker te zijn dat mijn afstandsbediening nog wel werkt heb ik even een Ikea lamp toegevoegd op dezelfde manier. Dit ging in 1 keer goed. 

Ik moet dus tot de conclusie komen dat deze dimmer niet werkt op deze manier.

 

Installatie schermen:

Dit product is te koop voor:


€ 100
Kopen

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwdimmers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.