Onze sponsor:

Review:

29 april 2020 | Niels Laan | Eco-DIM, Inbouwdimmers

Eco-DIM.07 - Zigbee

Concurrentie:

Er zijn niet zo heel veel slimme Zigbee draaidimmers op de markt. Een concurrent van deze dimmer is de Robbsmarrt Draaidimmer Zigbee. Met deze gaan we hem vergelijken. Beide dimmers kunnen overweg met verschillende soorten afdekraampjes/schakelmateriaal en de inbouwdiepte is ook gelijk. Hierbij vind ik het bijgeleverde bevestigingssysteem van de Eco-DIM wat uitgebreider waardoor je de boel net even wat vaster kunt zetten.

Ook is de ondersteuning van de diverse lampen voor beide gelijk. In mijn eigen lampen test kwam de Eco-DIM net wat beter uit de verf. Maar in de praktijk zal dit elkaar niet zoveel ontlopen.

Is er dan wel verschil? Ja, dat zit hem o.a. in de prijs. De RobbSmarrt is te verkrijgen vanaf € 79,95 en de Eco-DIM vanaf € 99,95. Nog 1 verschil is dat de Robbsmarrt een maximaal aan te sluiten vermogen heeft van 300W en de Eco-DIM 200W bij een LED lamp.

Dit product is te koop voor:


€ 100
Kopen

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwdimmers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.