Onze sponsor:

Review:

29 april 2020 | Niels Laan | Eco-DIM, Inbouwdimmers

Eco-DIM.07 - Zigbee

Installatie op de Homey:

De eerste smart home controller waaraan we deze dimmer gaan toevoegen is de Homey. We beginnen met het verwijderen van de oude dimmer/schakelaar. Nouja, dat is niet helemaal waar want eerst moeten we de stroom eraf halen. We willen natuurlijk liever geen schok hebben. Als alles los is, schroef je de dimmer weer vast. Hoe je dit moet doen kun je vinden in de bijgeleverde handleiding. Dit is niet heel ingewikkeld want alle draden zitten er al.

Wacht hierna nog even met het terug zetten van de stroom. Start vervolgens de Homey APP op en ga naar je apparaten en tap op het plusje. Zoek hierna op "Eco dim" en installeer de APP (mocht je deze nog niet hebben). Vervolgens druk je op ECO-Zigbee 2020 en de installatie zal starten. Voorzie hierna de dimmer van stroom en als de LED blauw oplicht kun je 2x achter elkaar op de reset knop drukken. Deze vind je onder de draaiknop. Mocht de LED rood oplichten dan moet je hem even resetten. Dit doe je door reset knop 5 seconden ingedrukt te houden. Hierna druk je weer 2x op de reset knop om het toevoegen te starten. De LED zal nu niet meer knipperen maar een vaste blauwe kleur aannemen.

Zoals verwacht werd hij toegevoegd en kan ik hem bedienen via de Homey (aan/uit en dimmen).

Installatie schermen:

Configuratie:

Apparaten:

Je krijgt een dimmer en aan/uit schakelaar.

Flow opties:

ALS:

EN:

DAN:

Voorbeeld flow:

Ik wil graag dat als de zon onder gaat dat dan de Eco-DIM wordt aangezet. Dit kun je regelen met de datum en tijd trigger en natuurlijk bij de dan de lamp aan te zetten.

Dit product is te koop voor:


€ 100
Kopen

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwdimmers