Onze sponsor:

Review:

29 april 2020 | Niels Laan | Eco-DIM, Inbouwdimmers

Eco-DIM.07 - Zigbee

Installatie via de Trust Z1/AduroSmart control station:

Als laatste controller testen we de Eco-DIM met de Trust Z1 Zigbee control station/ AduroSmart ERIA. De eerste stap is het inbouwen van de dimmer achter je bestaande schakelmateriaal. Zorg dat je de stroom eraf haalt en de juiste draden op de juiste punten aansluit volgens het bijgeleverde schema.

Wacht nog even met het terugzetten van de stroom. Het is namelijk gemakkelijker om eerst de APP op te starten en het toevoegen van een nieuwe lamp te starten. Dit toevoegen kun je doen door eerst naar een kamer te gaan en dan rechts bovenin op het plusje te drukken. Je selecteert hierna "andere merken" en "Zigbee lamp dimbaar". Nu is het moment om de Eco-DIM van stroom te voorzien dus we moeten even naar de meterkast! 

Hierna moet je kijken of het LEDje op de dimmer rood of blauw brandt. Als hij rood is moet je hem eerst resetten, dit kun je doen door de reset knop 10 seconden lang ingedrukt te houden. Als hij blauw is kun je deze stap overslaan. Om hem toe te voegen druk je 2x achter elkaar op de reset knop. Druk vervolgens op zoeken in de APP en hierna werd hij vrijwel direct gevonden en gaat de LED op de dimmer knipperen. Ik kan hem aan- of uitzetten en het dim niveau bepalen. 

Als laatste stap schroeven we het geheel dicht en gaan we genieten van de draadloze bediening.

Installatie schermen:

Voorbeeld scene:

We zorgen dat de Eco-DIM als de zon onder gaat aangezet wordt en dat hij automatisch ook weer uitgaat als de zon onder gaat. Om dit gemakkelijk voor elkaar te krijgen gebruiken we de timer wizard.

Dit product is te koop voor:


€ 100
Kopen

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwdimmers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.