Onze sponsor:

Review:

29 april 2020 | Niels Laan | Eco-DIM, Inbouwdimmers

Eco-DIM.07 - Zigbee

Installatie op de Philips HUE:

Het installeren van deze dimmer op de HUE is niet heel ingewikkeld. Zorg als eerste dat je de oude dimmer hebt verwijderd. Kleine tip: haal de stroom eraf voordat je begint. Als je dit hebt gedaan sluit je de Eco-DIM aan volgens het bijgeleverde schema. Wacht hier nog even met het terugzetten van de stroom.

Start vervolgens de HUE app op ga naar je verlichting setup en druk op "add light". Als de LED op de dimmer rood oplicht, moet je de dimmer eerst even resetten. Dit kun je doen door de reset knop 5 seconden ingedrukt te houden. Hierna zal de LED niet meer oplichten. Als de LED meteen blauw is hoef je hem niet te resetten/kun je deze stap overslaan.

Druk vervolgens in de APP op zoeken en druk de reset knop 2x achter elkaar in. De LED zal blauw gaan knipperen en stoppen met knipperen om aan te geven dat hij aan het toevoegen is.

Hij werd succesvol toegevoegd en ik kan hem bedienen (aan/uit en dimmer) via de APP. Hij reageert opvallend snel.

Installatie schermen:

Bediening:

Je krijgt een slider om het dim niveau te bepalen en natuurlijk een aan/uitschakelaar.

Voorbeeld scene:

Ik vind het wel leuk om de Eco-DIM als wake light te gebruiken. Hiervoor heeft HUE een standaard scene ingebakken, dus deze gaan we ook gebruiken om de lamp aan te zetten.

Dit product is te koop voor:


€ 100
Kopen

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwdimmers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.