Onze sponsor:

Review

Power plug Wifi - Neo CoolCam

Neo CoolCam is geen nieuwe speler meer op de domotica markt. Ze maken diverse domotica spullen en ook een power plug over wifi. Wij gaan deze testen met de Smart Life App en we gaan er ook een andere firmware op zetten.

Neo CoolCam heeft verschillende versies van deze Power Plug; een Z-wave versie, een Zigbee versie en een Wifi versie. Deze Wifi Power Plug van Neo CoolCam kun je tussen de stekker van bv je lamp en je stopcontact plaatsen. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om hem op afstand te bedienen via je de Smart Life App van Tuya Inc. In tegenstelling tot de Z-wave en Zigbee versie meet deze versie niet het energieverbruik, voltage en hoeveelheid stroom. Dus niet ideaal om te gebruiken als je verbruik goed wilt monitoren.

De stekker voelt stevig aan en ziet er prima uit. Aspecten die nog weleens kunnen ontbreken bij producten uit China. Hij heeft een grijze rand aan de voorkant (welke niet kan oplichten). Hij lijkt overigens erg op de Fibaro Wall Plug.

Deze tussen stekker is 43 x 43 x 65mm groot en er kan maximaal 13A op worden aangesloten. Naast het gebruik van de Smart Life App is er ook een custom firmware voor, dit houdt in dat als je dit erop zet je de Power Plug via een web interface en API kan bedienen. Hier komen we later op terug.

Wat krijg je:


- Power plug
- Handleiding

Uiterlijk:

Grootte:

Je kunt deze Wifi versie niet bedienen via een controller alleen met de app, tenzij je de firmware aanpast. Ondersteuning met de Tuya convert firmware is er voor Domoticz, Home Assistent (HASS) en MQTT. Andere controllers kunnen via de API (een URL string) de Power Plug aan- en uitzetten.

We zullen eerst de Smart Life App installeren en hiermee de Power Plug bedienen, daarna zullen we de custom firmware installeren.

Dit product is te koop voor:


Power plug Wifi - Neo CoolCam
$ 13
Kopen

Auteur:
Mark

Zijn lichaam is nog net niet smart, maar als het kon zou hij het doen. De smart home blogger voor onze Engelse website. Alle artikelen van Mark
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.