Onze sponsor:

Review

Power plug Wifi - Neo CoolCam

Conclusie:

De Neo CoolCam Power plug Wifi is goedkoper dan de Z-wave of Zigbee versie, maar als je de firmware niet aanpast zit je vast aan de Smart Life App en heb je geen toegang met een controller. Als je de firmware aanpast kun je met elke controller de Power Plug aanspreken met de API, alleen mis je dan de terugkoppeling van de Power Plug. Er zijn een aantal controllers verwerkt in de custom firmware, maar dit zijn niet de grote merken. De terugkoppeling van het stroomverbruik mist ook en als je deze informatie wilt hebben is dit een gemis.


Opzicht werkt de het aansturen van de Power Plug prima via de web API en heb ik een paar Lupa regels gemaakt om bepaalde zaken aan en uit te zetten. Voor mij voldoende om ermee te doen wat ik wil en het is stabiel. Dus wil je goedkoop een Power Plug dan is dit een prima oplossing, maar dan moet je er wel wat tijd insteken om de custom firmware erop te zetten. Persoonlijk vond ik het leuk om te doen, maar als je dit niet wil of kunt doen dan adviseer ik je om de iets duurdere Z-wave of Zigbee versie te nemen. Je kunt dan de Power Plug gemakkelijk met je eigen controller koppelen en hoef je er relatief weinig tijd in te steken.

Prijs
Is leuk voor de tech nerd

Je bent gebonden aan de Smart Life App
Toegang controller alleen met custom firmware

Eindoordeel

6,5

Dit product is te koop voor:


Power plug Wifi - Neo CoolCam
$ 13
Kopen
;
;

Auteur:
Mark

Zijn lichaam is nog net niet smart, maar als het kon zou hij het doen. De smart home blogger voor onze Engelse website. Alle artikelen van Mark