Onze sponsor:

Review:

05 mei 2016 | Niels Laan | Devolo, Controllers, Devolo

Devolo - Home control

Apparaten:

Hoofdscherm:

In het apparaat gedeelte vind je een overzicht van al je modules.

Grafieken:

Je kunt hier ook grafieken opvragen van de gebeurtenissen.

Apparaten instellingen:

In het configuratie gedeelte van de module kun je de naam, plaats/kamer wijzigen, de toestand bekijken en de module verwijderen.

Daarnaast zijn er nog wat configuratie mogelijkheden, zoals de gevoeligheid van de sensor, led aan/uit etc.

Module toevoegen:

Via het apparatenscherm is het ook mogelijk om een module toe te voegen.

Deur-/Raamsensor

Als eerste heb ik de bijgeleverde deur-/raamsensor toegevoegd. Deze zou geen probleem moeten geven, aangezien dit een eigen module is. Er wordt netjes, door middel van een youtube video, uitgelegd hoe je de module moet toevoegen. Deze deur/raamsensor wordt niet door Devolo zelf gemaakt maar door de fabrikant Philio. Je kunt een review van deze sensor hier vinden.

 

Het toevoegen ging zonder problemen en de module werd direct herkend.

Fibaro Wall Plug

Als 2de heb ik de Fibaro Wall plug geprobeerd toe te voegen. Deze werd helaas niet gevonden (ook niet na een reset). Er is geen lijst van welke modules er precies ondersteunt worden. Dit is jammer. Het lijkt er dus op dat modules van derden niet zo goed ondersteund worden.

 

Philips HUE

Met de laatste update moet het ook mogelijk zijn om de lampen van Philips toe te voegen. Helaas ben ik niet in het bezit van een set, dus heb dit niet kunnen testen.

 

HTTP device

Het is mogelijk om een http device toe te voegen. Hiermee kun je een URL sturen naar een extern systeem naar www.ifttt.com. Helaas kun je alleen maar een URL sturen er zijn dus geen uitgebreide mogelijkheden.

Groepering

In dit gedeelte is het mogelijk om groepen te maken van modules. Zo kun je bv alle verlichting bij elkaar zetten. Helaas werkt dit gedeelte niet bij mij.
Je hebt hier ook de mogelijkheid om een kamer aan de maken.

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Controllers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.