Onze sponsor:

Review:

Devolo - Home control

Tijdsbesturing

Het tijdsbesturing gedeelte is bedoeld om (zoals de naam al doet vermoeden) tijdsgestuurde zaken te regelen. Zo zou je je bv kunnen voorstellen dat elke dag de buitenlamp aan moet gaan op een bepaald tijdstip.

Je kunt schakelen op basis van dagen van de week, begin en eindtijd. Je kunt 1 of meerdere modules tegelijk hiermee laten aanzetten.

Scene's

Met scene's kun je door middel van 1 druk op de knop meerdere apparaten laten aanzetten.

Meldingen

In het meldingen scherm is de mogelijkheid om je melding via email, sms en push in te stellen. Je kunt naast de hoofdontvanger ook een extra ontvanger aanmaken.

Deze ontvanger kun je in regels gebruiken, om te zorgen dat er een melding komt als bv een deur opengaat.

Regels

Als laatste onderdeel op het dashboard is het regel maken gedeelte. Hier kun je wat complexere zaken regelen. Zo kun je bv instellen dat er bij beweging, via een bewegingsmelder, een lamp aan moet gaan. Dit is dus iets anders dan het tijdsbesturing gedeelte.

Je kunt meerdere modules betrekken in de regels en een "en" en "of" conditie maken. Zo kun je bv regelen als lamp x aanstaat "en" er beweging is, lamp y ook aan moet gaan.

Je kunt met deze methode best aardige regels maken. Echt complexe zaken zijn niet te maken. Zo is er geen mogelijkheid om virtuele apparaten aan te maken of gebruik te maken van variabele.

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Smart Home Hubs