Onze sponsor:

Review:

Devolo - Home control

Conclusie:

Deze controller pretendeert voor de doe-het-zelver te zijn. Dit is ook zeker zo. Het hele systeem is erop ingericht om het de gebruiker zo gemakkelijk mogelijk te maken. Zo zijn er simpele manieren om regel, scene's en tijdsgestuurde zaken te regelen. Omdat alles simpel is opgezet kan een wat ervaren gebruiker (of iemand die iets meer wil) zaken gaan missen en snel tegen beperkingen aanlopen.

De stabiliteit lijkt prima op orde, hier en daar zitten er nog wat wat bugs in het systeem. Zo zag ik een paar teksten die nog niet vertaald waren en na de upgrade deden enkele regels het niet meer. Maar voor een beginnende partij is dit knap gedaan. Het systeem zit ook goed qua prijs van €219,-.

Het Delovo systeem draait via het Z-Wave protocol, wat een stabiele basis zou moeten zijn. Het geheel reageert snel (zeker met de bijgeleverde modules). Het lukte mij niet om Z-Wave modules van derden toe te voegen. Je bent dus wat beperkter in je keuze maar dit zal ook een kwestie van tijd zijn.

Dus bottom line: Zoek je een simpel en gemakkelijk systeem? Zonder toeters en bellen? Dan is de Devolo starter kit een prima keuze.

Gebruiksvriendelijk systeem
Goede uitleg
Prijs

Kans aanwezig dat Z-Wave modules van andere fabrikanten niet werken
Geen uitgebreide programmeer mogelijkheden
Geen koppeling met IP devices zoals de Nest, Sonos, etc

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Smart Home Hubs