Onze sponsor:

Review:

05 mei 2016 | Niels Laan | Devolo, Controllers, Devolo

Devolo - Home control

Vandaag heb ik de Devolo starters kit binnen gekregen. Deze fabrikant is vooral bekend van hun Powerline producten. Hiermee is het mogelijk om via je stroomnetwerk een thuisnetwerk op te zetten.


Ze hebben ook ingezien dat domotica een mooie aanvulling is op deze producten.
Lees verder wat deze kit allemaal te beiden heeft.

Deze starterskit is zoals de naam al zegt een kit om met domotica te starten. Hij bestaat uit een controller, een tussenstekker en een deurcontact. Het geheel werkt via de Z-Wave protocol. Het moet dus mogelijk zijn om naast hun eigen modules ook andere Z-Wave modules aan te sluiten. Hij werkt ook via de Powerline producten van Devolo, dus mocht je niet beschikken over een UTP aansluiting dan kun je hem ook op deze manier verbinden.

Hij werkt zowel standalone (dus zonder internet) als via het web. Hierbij moet wel vermeld worden dat de lokale functie alleen werkt via de APP en dat je de registratie via de online omgeving doet.

De starterskit is te koop voor €219,00 via onze partner.


Wat krijg je:

- Centrale (controller)
- Deur-/Venstercontact
- Intelligent Stopcontact
- Handleiding "Eerste stappen" (Nederlands)


Technische specificaties (controller):

Standaarden:
IEEE 802.3, IEEE 802.3u, IEEE 802.3x, IEEE 1901, Auto MDI/X, ITU-T G.9959 (Z-Wave, 868,42 MHz)

Protocollen:
CSMA/CA (Powerline)
Z-Wave (Funk)

Transmissiesnelheid:
Ethernet 10/100 (mbps)
Powerline 200/500 (mbps)

Bereik (in m):
Powerline: 300
Z-Wave: 30 (in het huis), 100 (buiten het huis)

Veiligheid:
128 Bit AES (Powerline und Z-Wave)

Aansluitingen:
1 x Ethernet RJ45
1 x USB 2.0 Type A (voor toekomstige uitbreidingen)

Afmetingen (in mm, zonder stekker):
132 x 72 x 42mm

Controller:

Installatie:

Op de doos van de starter kit staat groot "Smart home voor de doe-het-zelver!" dus de installatie zou niet heel ingewikkeld moeten zijn. Volgens de website van Devolo kun je zelfs binnen 10 minuten een draaiend systeem hebben. Dit zijn nogal wat beloftes.

En ja, de installatie is echt zeer simpel. Het is een kwestie van de UTP kabel aansluiten, de controller in het stopcontact stoppen en wachten tot het lampje groen wordt. Hierna moet je je registeren via de www.mydevolo.com website. Nadat je je registreert hebt, moet je het adres opgeven waar de controller zich bevindt. Hierna wordt hij automatisch gevonden en kom je op het dashboard gedeelte terecht. Waarbij de eerste stap is: een module toevoegen.

Installatie schermen:

Dashboard:

Om te zien wat er allemaal mogelijk is, is er een demo huis aanwezig. Hier zijn standaard al verschillende modules geïnstalleerd. Hier kun je dus mee spelen zonder schade aan te richten. Ik gebruik deze versie ook voor mijn review.

Op het Dashboard bevindt zich het overzicht van de geïnstalleerde modules, het weer, en de gebeurtenissen. Je kunt het dashboard zelf een beetje indelen en configureren. Je kunt ook meerdere dashboards aanmaken.

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Controllers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.