Onze sponsor:

Review:

05 december 2017 | Niels Laan | Danalock, Slimme sloten

Danalock v3 (Z-Wave plus + BT)

Conclusie:

Inmiddels is dit alweer versie 3 van dit slot en dat merk je. Danalock heeft hem weer beter gemaakt. Hij is compact, krachtig (waardoor hij sneller opent) en geeft een stuk minder geluid dan zijn voorganger.

Er is goed nagedacht over de functionaliteiten. Handige functie is voorbeeld dat je derden gemakkelijk toegang kunt geven. Andere handige feature is het automatisch sluiten van de deur. Zo vergeet je nooit je deur op slot te doen. Op het slot zit een functie welke twist and turn heet. Hierdoor kun je me 1 korte draai automatisch je deur open via de motor. Hierdoor hoef je niet in een eeuwigheid te draaien.

Het installeren van dit slot aan de deur is gemakkelijk en moet voor iedereen te doen zijn. Het mooie is dat je het bestaande hang- en sluitwerk kunt gebruiken. Het enige wat je verliest zijn je bestaande sleutels wat jammer is. Het installeren van het slot via de APP wordt duidelijk uitgelegd. Deze zit simpel maar goed in elkaar. Het openen van de deur gaat via een dubbele beveiligde Bluetooth verbinding. BT heeft een beperkt bereik waardoor je altijd bij de deur in de buurt moet zijn om hem te openen. Wel zo'n veilig gevoel.

Door de ingebouwde Z-wave chip is het slot te koppelen met een domotica systeem zoals de systemen van: Homey, Zipato, Fibaro en Vera. Hierbij moet worden opgemerkt dat dit het systeem natuurlijk wel minder veilig maakt. Je kunt dan immers de deur via het internet openen. Op alle 4 geteste controllers werkt het slot goed.

Hij is te krijgen vanaf prijs €189,00 euro en de cilinders vanaf €50 tot €150.

Bestaande hang- en sluitwerk hoeft niet vervangen te worden
Werkt op een 3 puntaansluiting
Z-Wave/koppeling andere systemen
Compact en krachtig
FLiRS

Geen mogelijkheid om bestaande cilinder/sleutels te gebruiken

Wij willen Danalock Benelux (Certsecurity) bedanken voor het beschikbaar stellen van dit slot. 

 

Getest met:
Homey, Firmware 1.5.3, APP: Danalock v2.02
ZipaTile, firmware 1.2.29m
Fibaro HC2, firmware 4.130
Vera Plus, 1.7.2935

Reactie plaatsen:

Uw reactie kon helaas niet worden verwerkt. Probeer het later nogmaals.
Uw reactie is opgeslagen. Zodra deze is goedgekeurd krijgt u hiervan bericht.

Dit product is te koop voor:


169
Kopen
199
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Slimme sloten
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.