Onze sponsor:

Review:

05 december 2017 | Niels Laan | Danalock, Slimme sloten

Danalock v3 (Z-Wave plus + BT)

Installatie op de Homey:

Als eerste controller gaan we de Danalock toevoegen aan de Homey. Deze controller was als een van de eerste met support dus het toevoegen zou geen problemen moeten geven. Om het toevoegen te starten login je op de Homey en ga je vervolgens naar het apparaten gedeelte. Hierna is het een kwestie van op het "plusje" te klikken en de Danalock op te sturen. Mocht je de APP nog niet hebben dan zal je deze eerst moeten installeren.

Als je het toevoegen hebt gestart moet je dit ook op het slot doen door een pinnetje in het gaatje aan de boven te duwen. De Danalock zal dan groen oplichten en daarna gaan knipperen. Het slot werd netjes gevonden en zie de verschillende opties bij de configuratie. En nog het belangrijkste hij gaat en open en dicht.

Let er trouwens wel op dat je het slot dicht bij de Homey brengt want bij mijn eerste poging lukte het toevoegen niet omdat ik te ver zat. De Homey is hier wat strenger in dat andere controllers.

Installatie schermen:

Configuratie:

Apparaten:

Het valt mij op dat de batterijstatus niet wordt meegenomen. Soms duurt dit even maar na een paar uur kwam hij nog steeds niet door.

Flow opties:

ALS:

EN:

DAN:

Voorbeeld flow:

Ik wil graag als regel dat mijn deur elke avond automatisch op slot gaat. Dit is eenvoudig te maken door bij de ALS kolom een tijd te gebruiken en in de DAN kolom de slot op vergrendelen te zetten.

Conclusie Homey:

Homey heeft de integratie van dit slot netjes gedaan, bijna alle configuratie mogelijkheden zijn aanwezig. Hier kunnen andere controllers nog een voorbeeld aannemen. Wat ik wel een beetje mis is dat het slot zomaar open gedaan kan worden. Hiermee bedoel ik als je per ongeluk via de APP het knopje indrukt dat dan het slot meteen open gaat. Misschien een extra melding zou geen kwaad kunnen. Dit geldt trouwens ook bij andere controllers.

Dit product is te koop voor:


169
Kopen
199
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Slimme sloten
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.