Onze sponsor:

Review:

05 december 2017 | Niels Laan | Danalock, Slimme sloten

Danalock v3 (Z-Wave plus + BT)

Installatie op de Vera (Plus/Edge):

Het toevoegen aan deze controller kun je starten door naar het apparaten gedeelte te gaan en op "Add and Remove devices" te klikken. Hierna moet je op add device klikken om de toevoegen procedure te starten. Om het toevoegen op de Danalock te starten moet je een pinnetje in het gaatje aan de bovenkant drukken. Het slot zal dan groen oplichten en hierna gaan knipperen.

Het slot werd toegevoegd en ik zie hem verschijnen op het dashboard.

Installatie schermen:

Configuratie:

Dashboard:

Voorbeeld regel:

Ik wil graag als regel dat mijn deur elke avond automatisch op slot gaat. Dit is eenvoudig te maken door de scheduler als startpunt te gebruiken en als eindpunt het op slot zetten van het slot.

Conclusie Vera:

Vera heeft de integratie van dit slot iets minder mooi gedaan dan de vorige versie. Bij deze waren alle configuratie mogelijkheden aanwezig en zie ik ook een net icoontje.

Wat ik wel een beetje mis is dat het slot zomaar opengedaan kan worden. Hiermee bedoel ik als je per ongeluk via de APP het knopje indrukt dat dan het slot meteen open gaat. Misschien een extra melding zou geen kwaad kunnen. Dit geldt trouwens ook bij andere controllers.

Dit product is te koop voor:


169
Kopen
199
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Slimme sloten
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.